• Home
  • Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Wonderlijk gemaakt Voortgezet is een methode voor het christelijk en reformatorisch praktijkonderwijs (PrO) en leerwegondersteunend onderwijs (LWOO).

Opbouw methode
Zes hoofdthema’s bieden een complete leergang die aansluit op de kerndoelen. De methode bestaat uit een docentenmap en leskaarten voor leerlingen, die digitaal beschikbaar zijn.

Afgestemd op hun leeftijd en niveau leren jongeren over seksualiteit en hun veranderende lichaam, geschapen door God. Ook identiteit, het vormen van vriendschappen/ relaties en de donkere kanten van seksualiteit komen aan bod. De methode is thematisch opgebouwd. Als team bepaal je welke thema’s in welk leerjaar behandeld worden.

Met prikkelende vragen en praktische opdrachten kom je met de jongeren in gesprek. Voorbeelddialogen geven je ideeën welke woorden je kunt gebruiken bij het bespreken van dit kwetsbare onderwerp.

Bekijk het lessenoverzicht

Download gratis proefpakket

Gebruiksvriendelijke methode
De combinatie van achtergrondinformatie, leerkrachtinstructie en PowerPointpresentaties maakt Wonderlijk Gemaakt Voortgezet tot een gebruiksvriendelijke methode. Met een teamtraining rusten we leraren toe om met het lesmateriaal aan de slag te gaan.

Ja, ik wil mijn school aanmelden voor Wonderlijk gemaakt Voortgezet!

Testimonial
"Ik werk als docent bij het Praktijkonderwijs (PrO) Calvijn College in Krabbendijke. Daarvoor werkte ik als docent basisonderwijs. Op beide scholen maken we gebruik van de methode Wonderlijk gemaakt. Ik ben zeer tevreden over deze methode. Ik maak altijd gebruik van de handleiding om de les te starten. Tijdens de les pak ik hem er ook wel bij, maar meestal raken we als klas in gesprek over het te behandelen onderwerp en komen we tot hele mooie gesprekken. Ik waardeer de opbouw in de methode. De ene keer gaat het over heel algemene dingen, als lichaamsverzorging, haargroei enz. Een andere les gaat het echt over bijvoorbeeld veranderingen in en aan het lichaam. Van elke les heb ik een PowerPointpresentatie gemaakt. Dit vergroot de betrokkenheid. Je kunt de lessen op deze manier ook wat aanschouwelijker maken. Dat is voor leerlingen van het Praktijkonderwijs wel handig. Erg fijn is het ook dat we elke les de Bijbel erbij pakken, om daar vanuit na te denken over de lesstof. Al met al een fijne methode om mee te werken."
Ad Krijger, docent PRO Calvijn College in Krabbendijke

Op de hoogte blijven?

is een product van:

Contact

Vragen? Neem contact op.
© 2024 Wonderlijk Gemaakt  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep