Ouderavond Wonderlijk gemaakt

Toerusting voor ouders en opvoeders

Inhoud
Wil je als school ook de ouders van je leerlingen betrekken bij seksuele en relationele vorming? Het is belangrijk om samen op te trekken als school en gezin. Driestar educatief kan op jouw school een ouderavond organiseren. Tijdens de ouderavond worden de ouder toegerust om in openheid en vertrouwen met hun kind te praten over relaties en seksualiteit. Zo kunnen kinderen begeleid worden om met verwondering, vertrouwen en weerbaarheid een plaats in de huidige maatschappij in te nemen. Tijdens de ouderavond wordt er kennis overgedragen, maar is er ook voldoende ruimte voor interactie, samen doorpraten en het stellen van vragen.

Doelen ouderavond
Aan het einde van de ouderavond zijn de ouders:
1. geïnformeerd over de relationele en seksuele vorming op de school van je kind;  
2. gemotiveerd om in openheid en vertrouwen met je kinderen te praten over relaties en seksualiteit.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een ouderavond bij jou op school.

Testimonial
“De digitale ouderavond heb ik zelf als goed ervaren. De spreker kreeg me weer op het puntje van m'n stoel, ook al was ik met de teamscholing al goed voorbereid. Een enthousiaste spreker, duidelijk in wat ze over wilde brengen en sterk in iemand betrokken houden door bijvoorbeeld Mentimeter. En vooral de voorbeelden uit thuis- en schoolsituaties liepen mooi gelijk op met de besproken theorie.“
Johan Haasnoot, leerkracht groep 8 Rehobothschool in Katwijk

"De ouders waren enthousiast over de presentatie. Ze voelden zich ook echt gesteund in de opvoeding.
We hebben al meerdere aanmeldingen voor het vervolg; een interactieve koffieochtend in september. Het thema leeft! Ouders waren ook heel blij met de Bijbelse fundering van de methode: 'Daarvoor kiezen we dus een christelijke school!'”
Alienke Meijer, directeur CBS De Verbinding in Almere
is een product van:

Contact

Vragen? Neem contact op.
© 2024 Wonderlijk Gemaakt  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep