Training

Bij de aanschaf van de methode Wonderlijk gemaakt Speciaal hoort een verplichte training voor leerkrachten/ begeleiders. Ook kan er een ouderavond verzorgd worden (facultatief). Met de Training Wonderlijk gemaakt Speciaal word je als leerkracht/ begeleider toegerust om het materiaal van Wonderlijk gemaakt Speciaal te gebruiken met je eigen leerlingen/ cliënten.

Inhoud Training
Natuurlijk komt in de training inhoud en vorm van Wonderlijk gemaakt Speciaal uitgebreid aan bod en leer je het in te zetten in je eigen werkomgeving. Je krijgt achtergrondkennis over seksuele ontwikkeling, seksuele vorming en seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking. Naast de christelijke visie staan we ook kort stil bij hoe de maatschappij naar deze onderwerpen kijkt. We gaan aan de slag met concrete vragen over omgaan met seksueel gedrag en eventuele drempels die je zelf kunt ervaren.

Tijdens de training is er ruimte om te oefenen met het kiezen van een thema en het voeren van gesprekken met je leerling/ cliënt. Tot slot bespreken we wat er nodig is om binnen je eigen context te gaan starten met het materiaal en hoe jullie ouders erbij betrekken.

Praktisch
De Training Wonderlijk gemaakt Speciaal duurt twee dagdelen, die op twee verschillende momenten of op één studiedag worden gepland. De training wordt aangeboden door Driestar educatief en kan ook binnen de eigen school/ instelling gegeven worden (in-company). Bij een in-company training bij grote aantallen deelnemers kunnen we korting kunnen bieden en een maximumbedrag aanhouden. De minimale groepsgrootte voor de training is 8 deelnemers.

Een school of organisatie kan er ook voor kiezen enkele collega’s Train-de-Trainer te laten volgen, om het eigen team daarna zelf te kunnen trainen voor het gebruik van Wonderlijk gemaakt Speciaal.

De kosten van de Training Wonderlijk gemaakt Speciaal en Train-de-Trainer staan vermeld in dit document.

Aanmeldformulier voor Wonderlijk gemaakt Speciaal, training en ouderavond
is een product van:

Contact

Vragen? Neem contact op.
© 2024 Wonderlijk Gemaakt  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep