• Home
  • Speciale doelgroepen

Speciale doelgroepen

De methode Wonderlijk gemaakt Speciaal biedt praktisch materiaal over seksuele en relationele ontwikkeling voor het christelijk en reformatorisch (voortgezet) speciaal onderwijs en zorginstellingen. Daarnaast is er ook voor ouders materiaal ontwikkeld dat thuis gebruikt kan worden.

De lessen zijn praktisch en eenvoudig opgezet voor de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Acht hoofdthema’s bieden een complete leergang die aansluit op de (v)so-leerlijnen. Ook kun je Wonderlijk gemaakt Speciaal thematisch aanbieden. Het materiaal is digitaal beschikbaar en bestaat uit een handleiding, thema-instructies en werkbladen.

Afgestemd op hun ontwikkelingsniveau leren leerlingen/ cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking over seksualiteit en hun lichaam, geschapen door de Heere God. Werken aan weerbaarheid staat centraal. Ook de vragen van leerlingen/ cliënten over hun eigen toekomst komen uitgebreid aan bod.

Lessenoverzicht, doorgaande lijnen en kernboodschappen

Download gratis proefpakket

Toegankelijk materiaal
Eenvoudige werkbladen, concreet materiaal en duidelijke afbeeldingen bieden een handreiking voor een gesprek. Voorbeelddialogen geven je ideeën welke woorden je kunt gebruiken bij het bespreken van dit kwetsbare onderwerp. Kernzinnen helpen leerlingen om de lessen vast te houden. De combinatie van achtergrondinformatie, praktische instructies en werkbladen maakt Wonderlijk gemaakt Speciaal tot een toegankelijke methode.

Leestip: het onderwijsblad Drs Magazine schreef in 2019 een artikel over Wonderlijk gemaakt Speciaal in het VSO.

Training en ouderavond
Bij de aanschaf van de methode Wonderlijk gemaakt Speciaal hoort een verplichte training. We rusten leerkrachten en begeleiders toe om met het lesmateriaal aan de slag te gaan. Daarnaast kunnen we een passende ouderavond verzorgen.

Ja, ik wil mijn school/ instelling aanmelden voor Wonderlijk gemaakt Speciaal + training en evt. een ouderavond!

Op de hoogte blijven?

is een product van:

Contact

Vragen? Neem contact op.
© 2024 Wonderlijk Gemaakt  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep